Ann-Backlund-ägare-och-medicinsk-fotspecialist

Medicinsk fotvård

Vad kul att du har hittat hit! Välkommen!

På denna blogg delar vi erfarenhet och kunskap inom området medicinsk fotvård. Närmare bestämt information om fötter och olika sjukdomar och åkommor som kan drabba dem.

Medvetenheten om våra fötters betydelse för hälsan ökar ständigt i Sverige. Detta märker vi som jobbar med medicinsk fotvård varje dag.

Tidigare ansågs medicinsk fotvård endast vara en angelägenhet för de äldre som av naturliga skäl inte kom åt att vårda sina fötter. Idag är det en angelägenhet som berör alla. Fotvård har blivit en slags vardagslyx som alla kan unna sig.

Därför är det föga förvånande att medelåldern hos våra kunder numera bara är strax över 50 och närmare en tredjedel av dessa är män. Idrottande ungdomar är en annan kundgrupp som nyligen upptäckt oss. Idag anses det nämligen som en självklarhet att ha välvårdade fötter. Välskötta fötter = högpresterande fötter.

Idag finns det enbart några tusen aktiva yrkesutövare inom medicinsk fotvård i hela Sverige. Det är alldeles för få för att täcka den ökande efterfrågan på våra tjänster. I takt med att medvetenheten om fötternas betydelse för hälsan ökar bland de yngre åldersgrupperna blir ju även de äldre fler och fler.

Oavsett om du är här i egenskap av kund, kollega eller annan intressent hoppas jag att du ska få utbyte och glädje av informationen. Tveka inte att höra av dig om vi kan vara till nån mer hjälp. Än en gång, varmt välkommen!

Och du, följ oss gärna på Instagram och Facebook för inspiration och information om aktiviteterna på kliniken!

Hälsningar,
Ann Backlund, ägare och medicinsk fotspecialist

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *